9 januari 2008

Er wordt vaak door de oudere generatie geklaagd dat de jongere generatie zoveel achter de (spelletjes)computer zit en ze niet meer buitenspelen en actief zijn. Daarbij wordt er gezegd dat men minder beweegt. Resultaat te dikke kinderen die denken dat melk uit de supermarkt komt en niet van de koe?

Men is niet bewust genoeg van de natuur om zich heen dus brengen we de natuur maar in een computerspel, want daar kan de nieuwe jeugd wat mee?

Minnesota Zoo heeft een gratis spel ontwikkeld om zo de interesse in de natuur onder kinderen te stimuleren. Het spel WolfQuest is kort na de launch al 13.500 keer gedownload. Dit spel is mogelijk gemaakt door de schenking van $508.253 door de National Science Foundation, gezien de kwaliteit van het spel is in ieder geval goed besteed.

Aan de ene kant zeg ik, een goede zaak, het is een leerzaam spel voor kinderen en volwassenen, maar eigenlijk vindt ik dat men de jeugd van tegenwoordig ook in 'real life' bekend moet maken met de natuur en dieren. Hopelijk stimuleert dit spel de kinderen er weer eens op uit te trekken...

Bron: http://www.molblog.nl/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

een spel houd kids juist meer binnen.

ipv van het spelen zouden ouders een leuke wandeling met de kids in het bos moeten maken, er zijn genoeg plekken waar je leuke dieren in het wild kan bezichtigen.

Sanne Scholte zei

Zei de dame die net een Wii heeft gekocht ;-)

Je hebt wel gelijk, spelletjes houdt de kinderen binnen.

Ik denk dat het de bedoeling van het spel is om de kinderen bewust te maken van wilde dieren en dat hun ouders ze dan n.a.v de kennis die ze opgedaan hebben in het spel meenemen om dieren in het echt te zien of in de dierentuin. Maar of dat echt het effect is van het spel?