11 oktober 2007

Geld verdienen met je blog

Wat zal dat voor de werkgelegenheid betekenen? Zit iedereen in de toekomst thuis te bloggen genietend van al die extra vrije tijd?

Nee dat is nou ook weer een overtrokken beeld...maar je kan wel de vraag stellen of dit geen vertekend beeld gaat geven over het product en in hoeverre de mening van een blogger die betaald wordt om over het product te schrijven nog geloofwaardig is. Hoe staat het met de integriteit van de nederlandse blogger...


"Pay Per Post: een nieuwe vorm van adverteren waarbij adverteerders betalen voor het laten schrijven van redactionele postings (artikelen) binnen weblogs. Als blogger van een weblog krijg je dus betaald voor het schrijven van een redactionele posting. Dit klinkt leuk maar zal het werken?

Blogmij is naar eigen zeggen het eerste Nederlandse bedrijf met dit systeem.
'Als adverteerder kun je via Blogmij postings inkopen bij zowel kleine als grote weblogs. Als adverteerder lever je een onderwerp aan waarover bloggers een posting schrijven. Op deze manier kan er grote bekendheid worden gecreëerd omtrent bijvoorbeeld een nieuw product of dienst', meldt het persbericht.

'Dat bloggen voor geld al lang niet meer "not done" is, blijkt wel uit de cijfers van PayPerPost.com, het Amerikaanse bedrijf dat bloggers betaalt om over een artikel te schrijven. Onlangs werd bekend gemaakt dat het bedrijf zeven miljoen dollar heeft opgehaald en dat er 28 duizend weblogs actief meewerken aan betaald bloggen.' "

Bron: www.molblog.nl

5 opmerkingen:

Simone zei

zal er dan nog wel oprecht geblogd worden? zou er nog wel een correct beeld in die blogs gezet worden?
of bloggen ze dan puur dat waarmee zij geld verdienen?

Het is een manier van soort reclame denk ik maar wel misleidende reclame naar mijn mening.

Sanne Scholte zei

Ja ik denk ook dat je dan een vertekend beeld krijgt over producten, toch is dit in amerika al gaan en zal nederland ook wel komen denk ik.

Jos Essers zei

het zal ook in Nederland gaan gebeuren. het is niet de vraag ''wanneer'' maar eerder '' hoe laat''.

Sanne Scholte zei

en Belgie als laatste ;-)

Toch is het leuk te zien dat online media zich blijft ontwikkelen, en het einde is nog lang niet in zicht, we zien nog maar het puntje van de spreekwoordelijke ijsberg!

It is only just starting!

Anoniem zei

Vette site, zeker over affiliate,
hij staat onder mijn favorieten, kom vaker terug.